ХРАМ АРХИСТРАТИГА БОЖЬЕГО МИХАИЛА

Адрес: Киевская обл., Таращанский р-н, с. Плоское.
Настоятель - иерей Иоанн Амброс.

alt


За давніми переказами, перша церква с. Плоске була збудована в першій половині  ХVІІ століття. Під час визвольної війни гетьман Богдан Хмельницький відвідав церкву й подарував малу Голгофу, яка перебувала в селі до початку 90-х років ХХ століття. На даний час місце перебування Голгофи невідоме.
У першій половині ХУІІІ століття була збудована нова дерев’яна (в зруб) церква. Це була однокупольна церква на честь Архістратига Божого Михаїла. Також біля церкви була окремо збудована висока дзвіниця. На службу приходило близько 120 прихожан. Церква знаходилася в центрі села, на підвищенні, між будівлями теперішніх ясел та школи. При Михайлівській церкві діяла церковно-приходська школа. На навчання до неї приходила невелика кількість учнів. У 30-х роках минулого століття церкву пограбували і спалили.
У 2006 році відродилася діяльність православної громади села. Зусиллями громади та за допомогою спонсорів була придбана в центрі села хатина, яку переобладнали під храм, встановили старовинний іконостас, перевезений із с. Ківшовата.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU