Білоцерківська єпархія. Освячення Хреста та каплиці в селі Коженики Узинського благочиння.

24 червня 2011р. з благословення Високопреосвященнішого Митрофана, архієпископа Білоцерківського і Богуславського, єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії відвідав Свято-Покровську церковну парафію у селі Коженики, Узинського благочиння.

Згідно рапорту настоятеля парафії протоієрея Володимира Фадєєва, Преосвященніший владика у співслужінні благочинного, протоієрея Андрія Омельченка, та духовенства Узинського благочиння звершив чин освячення Хреста. По завершенні богослужіння архієрей у супроводі духовенства та віруючого народу пройшов Хресною ходою до новозбудованої каплиці на честь преподобномучениці Параскеви (пам'ять 8 серпня по ст.ст.26 липня). Під час водосвятного молебню єпископ освятив колодязь та збудовану над ним каплицю.

У вітальному слові владика поздоровив жителів села зі знаменними подіями, які відбулися у Кожениках. «Освячений хрест є символом перемоги над злом та початком духовного відродження села. Він подаватиме духовну силу кожному, хто приходитиме і з вірою в Бога проситиме для себе Господньої милості і благословення. Ми також освятили каплицю над джерелом, яке відоме людям своєю чудодійною водою, що зцілює рани та недуги, і я вірю, що Божа благодать завжди перебуватиме на цьому святому місці», - сказав архіпастир.

На завершення свого візиту єпископ Никодим виразив слова подяки настоятелю парафії, отцю Володимиру, за духовну опіку жителів села, а також благодійникам, що своїми коштами відроджують благословенні Богом місця.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU