ХРАМ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕИМОНА ЦЕЛИТЕЛЯ

Адрес: Хмельницкая обл., Полонский р-н, с. Понинка.
Настоятель – протоиерей  Димитрий Стояновский.


alt


До 50-х років храм був гарної архітектури,був розміщений поруч із ново- забудовами,але атеїстичними ідеями був зруйнований, і довий час жителі  Понінки не мали змоги ходити в свій храм, відвідували  Полонський храм Покрови Божої Матері ,і інші храми які були поруч.

Але Господь не залишає своїх вірних чад, у жовтні 1991 року заснована церковна громада, і після зібрання всієї  документації  було освячене місце під забудову храму єпископом Питиримом  Хмельницьким і Камянець-Подільським, до заснування цього храму був храм Архістратига  Божого Михайла.

Будівництво розпочалося у 1992 році. Меценатом  доброї  справи був директор Понінківського  картонно-паперового комбінату Кваско  Микола  Зінович, під керівництвом настоятеля о.Дмитра і церковної громади.

В подальшому став меценатами  Каплун  Михайло Степанович родом із Понінки, Зятковський Ігор Іванович і директор Понінківського професійного ліцею Станіслав Григорій Васильович, які підставили своє плече допомоги в важкий час будівництва.

Храм було збудовано і освячено у 2006 році, в день Святого  Духа архієпископом Антонієм Хмельницьким і Шепетівським , храм в даний час знаходиться в завершенні будівництва.


 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU