Николаевская епархия

НИКОЛАЕВ. Архиерейская служба в Свято-Сергиевском храме города Николаева

18 июля, в день обретения честных мощей преподобного Сергия, игумена Радонежского Митрополит Питирим совершил Божественную литургию в Свято-Сергиевском храме г. Николаева.

 

НИКОЛАЕВ. Праздник славных и всехвальных первоверховных апостолов Петра и Павла в мкрн Матвеевка

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

12 июля, в праздник славных и всехвальных первоверховных апостолов Петра и Павла Высокопреосвященнейший митрополит Николаевский и Вознесенский Питирим  совершил Божественную литургию в Петро-Павловском храме мкрн Матвеевка города Николаева.

 

НИКОЛАЕВ. Престольный праздник в храме Всех Святых в земле Русской просиявших

 

НИКОЛАЕВ. Архиерейская служба в Свято-Духовском храме города

 

МИКОЛАЇВ. У місті відкрито храм у пам’ять про загиблих міліціонерів

Днями на території Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Миколаївській області відбулось урочисте відкриття храму Святого мученика Іоанна Воїна, збудованого на знак пошани та пам’яті про працівників органів внутрішніх справ, загиблих під час виконання службових обов’язків.

   
Звертаючись до членів сімей загиблих міліціонерів, запрошених керівників органів влади міста та області, заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Сергій Черних зазначив, що відкриття храму – це данина пам’яті та поваги до тих правоохоронців, які пожертвували своїм життям заради інших людей. Немає майбутнього в тих, хто не пам’ятає минулого, і з історії не можна викреслити жодної події. Головне, щоб та кількість солдатів правопорядку, чиї прізвища викарбувані на гранітній дошці пошани пам’ятного знаку, розташованого перед храмом, не змінювалася, і цифра «45» залишилася постійною.


Зі словами привітання звернулися до присутніх перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Геннадій Ніколенко, Миколаївській міський голова Володимир Чайка та Митрополит Миколаївській і Вознесенський владика Питирим. Кожен з гостей висловив щиру подяку керівництву УМВС України в Миколаївській області та всім небайдужим, хто брав участь у будівництві храму.


У своїй промові начальник обласного Управління генерал-майор міліції Михайло Слєпаньов зазначив, що церква – це символ любові, надії та віри. Храм Святого мученика Іоанна Воїна збудовано на честь мужності та героїзму правоохоронців – тих, хто не замислюючись, віддав своє життя, аби захистити громадян від злочинних посягань. На закінчення Михайло Анатолійович вручив Митрополиту Миколаївському і Вознесенському владиці Питириму ключ від храму та попросив благословити та освятити його.
 

Після урочистого перерізання символічної стрічки отець Питирим  відслужив урочистий молебень на честь відкриття храму, а також нагородив начальника УМВС Михайла Слєпаньова орденом преподобного Іллі Муромця та почесною грамотою. Після закінчення церемонії священнослужителі провели панахиду за загиблими працівниками міліції. 

 
Другие статьи...


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU