Владимир-Волынская епархия

Володимир-Волинська єпархія. Престольне свято в Ростані

6 травня відзначали пам’ять святого великомученика Георгія Побідоносця в храмі с. Ростань Шацького благочиння. Вже довгий час, він є покровителем села, тому що старий храм, також був освячений на честь святого Георгія.

 

Благодатний вогонь в Іваничах.

Пасхальна радість, яку переживають цими днями віруючі волиняни, посилилася нині тим, що у Пасхальну ніч на Волинь прибув Благодатний вогонь з Єрусалиму

 

Турійське благочиння: Візит архієрея

В суботу 2 квітня Преосвященніший єпископ Никодим відвідав смт. Турійськ. Владика очолив Божественну Літургіюв Спасо-Преображенському храмі районного центру. Йому співслужили благочинний Турійського благочиння протоієрей Віталій Дуда та  всі священики району.

 

Ратнівське благочиння: Молитва з архіпастирем

1 квітня у храмі св. великомученика Георгія Побідоносця с. Прохід відбулася сповідь духовенства Ратнівського благочиння.
 

Старовижівського благочиння: Архієрейське богослужіння в Смідині

31 березня у  Хресто – Воздвиженському храмі села Смідин відбулась сповідь священиків Старовижівського благочиння.

О 9 годині до храму прибув єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, який очолив Літургію Передосвячених Дарів. Владику зустрічали зі словами привітання вихованці дитячого садочка. Глибоко в душу проникали піснеспіви хору місцевого храму. Прихожани зі сльозами на очах молилися за богослужінням. В цей день багато парафіян стали причастниками Тіла і Крові Христових і, незважаючи на будній день, храм був переповнений.

Владика Никодим у своїй проповіді звернувся до прихожан і духовенства зі словом повчання про богоугодне проведення Великого посту, розповівши про те яким має бути істинний, справжній піст християнина.

Благочинний Старовижівської округи протоієрей Димитрій Юхимук у своєму слові зауважив, що Хресто-Воздвиженський храм є одним з найбільших храмів благочиння, і дякуючи прихожанам і настоятелю знаходиться у хорошому стані. Настоятель храму ієрей Валентин Микитюк подякував єпископу за приїзд, і від усіх священиків та прихожан запросив на святкування 20-річчя храму, яке відбудеться в цьому році.

 
Другие статьи...


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU