ХРАМ ВОСКРЕСЕНИЯ ХРИСТОВА

Адрес: Киевская обл., Таращанский р-н, с. Кисловка.
Настоятель - архимандрит Трифон (Зинченко).


У селі Кислівка з XVIII століття існувала церква на честь ікони Божої Матері «Життєдайне джерело», однак під час Великої Вітчизняної війни вона була зруйнована.
Діяльність православної церковної громади відновилася лише в 1994 році. Місце для будівництва нової церкви виділили на Церковній горі неподалік від колишньої церкви. Спочатку богослужіння стали робити в пристосованому приміщенні магазина.
На початку 1995 року була проведена розбивка фундаменту, виритий котлован для храму. Однак, за відсутності коштів, будівництво храму було призупинене. Згодом був закладений і освячений фундамент нового храму. На місці закладеного фундаменту встановили дерев'яний хрест.
На місці , відведеному під будівництво храму, була об лаштована тимчасова церква, у якій стали проходити богослужіння. У 2000 році розпочалося будівництво житлового корпусу.
Оскільки для зведення храму на закладеному фундаменті засобів не вистачало то у 2003 році при житловому корпусі побудували невеликий храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радість», урочисте освячення якого відбулося 30 жовтня.
У 2006 році на закладеному фундаменті був збудований перший поверх Свято-Воскресенского храму.
На даний час на церковній території триває будівництво храму, житлових і господарських приміщень.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU