Вінниця. Митрополит Симеон звершив освячення Престолу вінницького храму Христа-Спасителя

29 серпня, в день свята на честь Нерукотворного Образу Господа Ісуса Христа, митрополит Симеон звершив освячення Престолу храму Христа-Спасителя у м. Вінниці.

На території, виділеній під будівництво десять років тому, спочатку був побудований дерев’яний храм, а чотири роки тому розпочалося будівництво нового – цегляного храму. Труди по будівництво несла громада храму на чолі з настоятелем протоієреєм Ігорем Кротом. Великої допомоги у будівництві надавали меценати: депутат Вінницької міськради В.Є. Савельєв та головний інженер вінницького олієжиркомбінату М.А. Занєвчик.

Після освячення і Божественної літургії, у якій взяли участь священики вінницьких храмів, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон нагородив настоятеля та благодійників орденами Української Православної Церкви. В. Савельєв та М. Занєвчик були нагороджені орденом Святителя Миколая, а протоієрей Ігор Крот – орденом Святого Великомученика Георгія Побідоносця.

Вручаючи нагороди, владика Симеон наголосив, що вони є стимулом для продовження праці, адже, незважаючи на те, що у храмі Христа Спасителя завершені зовнішні роботи і звершуються богослужіння, незакінченими залишаються роботи по внутрішньому оздобленню церкви.

Архіпастир побажав священику, парафіянам та благодійникам сил і Божої допомоги у завершенні розпочатої справи та закликав Господнє благословення на усіх, хто буде молитися у новому храмі.

Прес-служба Вінницької єпархії.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU