Володимир-Волинська єпархія. Престольне свято у смт. Заболоття

18 травня церква вшановувала образ Пресвятої Богородиці «Неупиваєма Чаша». В цей день жителі смт. Заболоття, що у ратнівському благочинні, святкували своє престольне свято. З раннього ранку сяйво хрестів на церковних куполах закликало кожного зайти до храму та молитовно поспілкуватися з образом пресвятої Богородиці «Неупиваєма Чаша».

 Храм доволі молодий, йому виповнилось лише чотири роки, але краса та благоустрій навколо храму засвідчують, що тут дійсно хороший господар, настоятель цього храму протоієрей Микола Козка, який разом зі своїм сином ієреєм Романом трудяться у цьому христовому винограднику.

 Святкове богослужіння очолив настоятель Хресто-Воздвиженського храму смт. Заболоття, духівник ратнівського благочиння протоієрей В’ячеслав Симонович у співслужінні духовенства району. Окрасою богослужіння був злагоджений спів місцевого церковного  хору.

 По закінченні Літургії та хресного ходу до вірян зі словом проповіді звернувся протоієрей В’ячеслав, який розповів про образ Богоматері «Неупиваєма Чаша», про велике смирення Богородиці та закликав кожного бути кротким та смиренним серцем, адже, як наголосив священик, смирення – це найкраща дорога, яка веде до Богородиці та її Сина. По закінченні, люди не поспішали розходитися по домівках, адже кожен хотів підійти до Покровительки свого села та до її Сина зі своїми проханнями та подячними словами за її безмежну любов до нас грішних.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU