Володимир-Волинська єпархія. В Ковелі закладено новий храм

У богослужінні, очолюваному єпископом Володимир-Волинським і Ковельским Никодимом, взяли участь настоятелі 12 храмів міського благочиння, а також парафіяни та паломники храму-каплиці Почаївської ікони Божої Матері, на території якого буде зводиться новий храм.


Необхідність у створенні нового приміщення церкви для парафіян діючого храму-каплиці відчувається з кожним роком все сильніше. За тринадцять років існування, громада зросла багаторазово. Багато хто з тих, що тут вінчалися, пізніше хрестили своїх дітей. Молоді мами регулярно причащають немовлят. Старші дітлахи відвідують Недільну школу. Громада зростає, а стіни невеликого храму залишаються на колишньому місці - довелося настоятелю зважиться на будівництво більшої церкви.

Владика Никодим благословив найменувати майбутній храм на честь великого подвижника і молитовника  - преподобного Сергія Радонезького. Юні ковельчани та їх батьки вже давно знають цього святого, як покровителя учителів та учнів. А значна частина волинських священиків старшого покоління шанує Преподобного, як богоносного авву, в обителі якого вони колись сподобилися зростати в духовній Семінарії та Академії.

Під час Чину заснування храму, Преосвященний єпископ Никодим заклав у його фундамент благословенну капсулу з написанням коли, ким і на честь кого зводиться храм, а також поставив хрест на місці майбутнього Престолу. 

Це вже десятий храм заснований Преосвященним єпископом Володимир-Волинським і Ковельським Никодимом за роки його єпископства з 2007 року.

 

 

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU