Біла Церква. Світле Христове Воскресіння. Пасха.

24 квітня 2011р. православні християни відзначили найбільше та найвеличніше християнське свято Світле Христове Воскресіння.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква святкове богослужіння розпочалося опівночі зустріччю Благодатного вогню привезеного з Єрусалиму. Вогонь із Гробу Господнього для віруючих Білоцерківської єпархії доставив священик Анатолій Федоренко, настоятель храму святої великомучениці Тетяни с. Терезино, Білоцерківського благочиння, який запалив його із рук Блаженнішого Митрополита Володимира у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Зустріч Благодатного вогню очолив Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський, який поблагословив ним народ Божий та роздав його віруючим.

Після цього було звершено пасхальні полуночницю та заутреню.

За Божественною літургією Високопреосвященнішому архієпископу Митрофану співслужили архієпископ Гурій (Кузьменко), єпископ Рокитнянский Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії та духовенство Спасо-Преображенського собору.

Під час Літургії було прочитано пасхальне Євангеліє на восьми мовах, після чого архієпископ Митрофан зачитав пасхальне послання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Наприкінці богослужінні архіпастир привітав віруючих зі святом, побажавши їм миру, благополуччя та пасхальної радості. Владика освятив артос (благословенний хліб) та всяке приношення віруючих.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU