Біла Церква. Жителі Білої Церкви відзначили день памяті Небесного Покровителя міста.

6 травня 2011р. у день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква було відправлено Божественну літургію, яку очолив Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський.

 Його Високопреосвященству співслужили єпископи Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії, Броварський Феодосій, вікарій Київської Митрополії, а також духовенство єпархії.

По завершенні Літургії архієреї у супроводі духовенства та мирян пройшли Хресною ходою на Замкову Гору (місця, першого храму на Поросі на честь святого Георгія Побідоносця), де перед пам’ятником благовірному князю Ярославу Мудрому було звершено молебень.

Звертаючись до віруючих зі словом архіпастирської настанови, Високопреосвященніший архієпископ Митрофан поздоровив усіх з днем пам’яті святого Георгія – Небесного Покровителя Білої Церкви. Владика коротко розповів історію міста, яка тісно пов’язана з храмом св. Георгія, який власне і дав нову назву міста «Біла Церква». Правлячий архієрей закликав паству своїм християнським життям засвідчувати православну віру, віру святих мучеників, святих угодників Божих .

Свято продовжилось  біля храму-каплиці на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, що на масиві Леваневського, який відзначає у цьому році 15-річчя відкриття та освячення.

З нагоди свята на церковному подвір’ї був відслужений молебень, який очолив Високопреосвященніший архієпископ Митрофан. По завершенні відправи відбувся мітинг присвячений річниці храму та 25-літтю аварії на Чорнобильській АЕС. З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира правлячий архієрей нагородив церковними грамотами ветеранів Афганістану, ліквідаторів Чорнобильської аварії та працівників МНС у Білій Церкві.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU