Біла Церква. В день свята Архієпископ Митрофан очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі

16 квітня 2011р., увечері, напередодні двунадесятого свята Вхід Господній до Єрусалиму у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква було звершено Всенощне бдіння, яке очолив Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський.

За богослужінням архіпастирю співслужили Преосвященніший Никодим, єпископ Рокитнянський, вікарій Білоцерківської єпархії та духовенство кафедрального собору.

Під час полієлею Високопреосвященніший архієпископ Митрофан прочитав молитву на освячення ваій та окропив святою водою віруючих, та принесене ними гілля верби.

17 квітня, у сам день свята у Спасо-Преображенському кафедральному соборі було відправлено дві Божественні Літургії. Раннє богослужіння очолив Преосвященніший єпископ Никодим, пізнє – Високопреосвященніший архієпископ Митрофан.

За богослужінням архієпископ Митрофан звершив хіротесію (постриг в чтеця) над паламарем Спасо-Преображенського собору, студентом Київської духовної семінарії, Тихоненком Валерієм.

По завершенні обох Літургії відбулося освячення верби.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU