Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив чин освячення семи нових дзвонів Свято-Стрітенського Михнівського жіночого монастиря

У п’ятницю,1 квітня, на запрошення настоятельки Свято-Стрітенського Михнівського жіночого монастиря ігумені Марії (Шульгач) митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив чин освячення семи нових дзвонів.

Чин освячення був здійснений в обителі перед храмом, де митрополиту співслужили благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк та духовенство обителі і  благочиння.

Владика Ніфонт першим подзвонив у нові дзвони, а в своєму слові зауважив: «Дзвони - це не лише прикраса кожного храму, і музичний інструмент, який закликає православних до молитви, але й, як показують наукові дослідження, генератор звуків, які згубно впливають на шкідливі мікроорганізми, і відлякують дрібних тварин. Це ще здавна помічали люди і завжди використовували дзвін в час лиха, у дзвін дзвонили під час епідемій; при нападі на поля мишей, достатньо було день-два подзвонити у дзвони і гризуни вибирались в інше місце.»

Ігуменя подякувала  митрополиту Ніфонту за візит і молитовну підтримку, і побажала архіпастирю здоров'я, сил і натхнення в подальшому нелегкому служінні.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU