Вікарій Львівської єпархії єпископ Дрогобицький Філарет звершив Божественну літургію в Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова

27 березня, у третю неділю Великого посту, яка ще називається Хрестопоклонною, вікарій Львівської єпархії єпископ Дрогобицький Філарет звершив Божественну літургію  в Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова.

За богослужінням Його Преосвященству співслужило храмове духовенство.

Напередодні ввечері, у суботу, Преосвященніший єпископ Філарет відправив всенощну в Свято-Георгіївському  соборі.

Особливістю цього богослужіння є те, що в кінці всенощної здійснюється чин винесення хреста. Після того, як хрест покладається на спеціально підготовленому місці посеред храму, духовенство та віруючі молитовно вклоняються святині. При поклонінні Хресту Церква співає: «Хресту Твоєму поклоняємося, Владико, і святе воскресіння Твоє славимо». Цей піснеспів співається і на літургії замість трисвятого. Церква виставляє в середині Чотиридесятниці віруючим Хрест для того, щоб нагадуванням про страждання і смерть Господа надихнути і зміцнити тих, хто поститься до продовження подвигу посту. Св. Хрест залишається для поклоніння протягом тижня до п'ятниці, коли він після часів, перед літургією вноситься назад у вівтар. Тому третя неділя і четверта седмиця Великого посту називаються "хрестопоклонними".

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU