Преосвященний Никодим єпископ Рокитнянський, звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква

3 квітня у 4-ту неділю Великого посту, Преосвященний Никодим єпископ Рокитнянський, звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Біла Церква.

Його Преосвященству співслужили благочинний чоловічого монастиря Різдва Христового архімандрит Амвросій (Єрохін) та клірики кафедрального собору. Після Євангельського читання ієромонах Іринарх (Тимчук) виголосив проповідь в якій закликав до укріплення віри та любові до Бога.

По закінченні літургії архіпастир звернувся зі словами настанови до пастви. У своєму слові владика розповів про життя преподобного Іоанна Ліствичника, пам'ять якого церква традиційно вшановує у 4-ту неділю Великого посту, особливо відзначаючи творіння, яке залишив святий отець – книгу «Лествіца». Праця преподобного унікальна стилем свого звернення до читача, завдяки тому, що в ній послідовно, немов по ступенях піднімаючись людина восходить по життєвому шляху духовно вдосконалюючись. Також владика зазначив необхідність посту і молитви, без яких неможливе духовне вдосконалення і зростання.

Того ж дня за вечірнім богослужінням Преосвященний владика  у співслужінні кліриків Преображенського собору відслужив акафіст Страстям Христовим. Після прочитання Євангелія, клірик собору протоієрей Валерій Яблонський виголосив проповідь, в якій розповів про всю силу страждань Христа в Гефсиманії та на Голгофі, вказуючи на те, що Господь у всі хвилини страждань до останнього подиху проявляв любов до всіх причасних у Його розпинанні  і що ця любов і зараз відчутна по відношенню до всіх, хто своїми діями розпинає Христа.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU