КИЕВ. Благочинный Киевской епархии по делам монастырей стал епископом Броварским

6 січня, у Надвечір’я Різдва Христового Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.

Йому співслужили: архієпископи: Бiлоцеркiвський i Богуславський Митрофан, Бiлогородський Миколай, Вишгородський Павел, Бориспільський Антоній,  Переяслав-Хмельницький Олександр,  єпископи: Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон та Дрогобицький Фiларет.


За  богослужінням собор архієреїв висвятив  у  сан єпископа Благочинного Київської єпархії у справах монастирів архімандрита Феодосія (Снігірьова). Згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 23 грудня 2010 року, новорукопокладений архієрей носитиме титул «Броварський» (журнал № 44).

Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого, владика Феодосій благословив богомольців.

Напередодні ввечері, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Феодосія (Снігірьова) у єпископа Броварського.


Єпископ Феодосій у 1974 роцi в мiстi Києві. У 1998 році закінчив Калузьку духовну семінарію, а у 2003-му – Київську духовну академію. 1998 року прийняв чернецтво з нареченням імені Феодосій на честь преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського, а згодом й сан ієродиякона та ієромонаха. Того ж року зарахований до братії Різдва Богородиці Свято-Пафнут’єва Боровського монастиря. 2001 року призначений настоятелем храму-каплиці на честь преп. Євфросинії Полоцької в м. Києві. У 2010-му призначений Благочинним Київської єпархії у справах монастирів.

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU