ХРАМ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖЬЕЙ МАТЕРИ

Адрес: Хмельницкая обл., Изяславский р-н, с.Лютарка.
Настоятель – иерей Николай Назарчук.


     Храм був  заснований 1890-95 роках, парафія була с.Лютарка і с.Михля. Проіснував  храм  до 1936 року, в цьому році  розпочалося  руйнування, зняли хрести  розкидали дзвіницю, зробили в церкві клуб,в олтарі була сцена. Під час війни німці дозволили людям знову відвідувати храм. У 1943 р. 18 серпня зробили лагер для військовополонених , а у 1944 знову розпочалося богослужіння службу служив священик  Шароварський  з с.Радошівки . Служби звершувались  до 1964 р.
     У 1964 р. знову розпочалося руйнування храму, зняли хрести  розібрали купол і всю основу до фундаменту. Хрести і купол бульдозером загорнули землею, з основи зробили медпункт. Весь інвентар ; ікони ,хрести,облачення, Євангелія, антиміс, книги, люди розібрали по домівкам.
     На колишньому місті в 1992 році розпочалося нове будівництво храму. Всіма силами жителі с. Лютарка приступили до виконання робіт. І 4 листопада 1993 року була освячена церква Високоприосвященнішим єпископом Антонієм.
Настоятелями храму від початку існування і до теперішнього часу були: о. Ігор Бондарчук, о. Миколай Дукач, о. Василь Дукач. З 6 жовтня і по теперішній час, настоятелем являється о. Миколай Назарчук.

 
Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU