ХРАМ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖЬЕЙ МАТЕРИ

Адрес: Хмельницкая обл, Шепетовский р-н, с.  Михайлючки.
Настоятель - иерей Владимир Скакун.



alt


Сучасний храм у с. Михайлючки  є першим у цьому селі.  Перша думка про будівництво храму виникла наприкінці  80-х років. Для того , щоб дозволили будувати храм  Столирчук Н.М.  зібрала підписи по селу.
У 1989 році  була виділена земля для будівництва храму.  Капсулу перед будівництвом закладав протоієрей Миколай Качанівський.
У 1990 році був  вибраний перший староста  Монастирний А. К і під його керівництвом розпочали будівництво храму. Через два  роки старосту замінив Семенюк В.М, який продовжив і закінчив будівництво. Будували  храм не тільки люди з с. Михайлючки, але і з навколишніх сіл. Люди жертвували кошти і допомагали власним трудом.  Велику допомогу в будівництво вклав місцевий колгосп  “Україна”, “Майдан-Вильський комбінат вогнетривів”,  Шепетівський завод “Культиватори”, місцева хлібопекарня та інші організації з району. Будівництво тривало три роки.
У 1992 році першим священиком у селі був о. Юхим Бондарчук. На той час храм був ще не добудований, тому Богослужіння проходили у правому крилі храму. Сам священик  приклав багато зусиль для будівництва храму. Коли будівництво було завершено храм освятив єпископ Антоній (Фіалко) 21 липня.
У 2005 році 9 жовтня о. Юхима змінив протоієрей Миколай  Мельничук. У 2008 році 10 березня відбулися зміни і був назначений ієрей Володимир Скакун, який і по сьогодні  являється настоятелем храму.
    

 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU