ХРАМ СВЯТИТЕЛЯ ЛУКИ КРЫМСКОГО

Адрес: Киевская обл., г. Белая Церковь.
Настоятель - протоиерей Владимир Фадеев.

У квітні 2002 р у відповідь на звернення начальника відділу охорони здоров’я міськвиконкому М.А. Тищенка та головного лікаря Білоцерківського лікарняного комплексу Г.М. Яценка, єпископ Білоцерківський і Богуславський Серафима благословив відкриття православного храму на території міської лікарні № 1. Настоятелем храму свт. Луки було призначено ієрея Володимира Фадєєва.

Для здійснення відправ керівництво лікарні передало храму в довгострокову оренду приміщення колишнього клубу медпрацівників, який на той час перебував в аварійному стані. Ремонтні роботи виконувались прихожанами білоцерківських храмів, студентами ПТУ № 13. Суттєву допомогу храму надав народний депутат Д.О. Рудківський. Приватні підприємці Білої Церкви допомагали переважно будівельними матеріалами.
У 2004 році єпископ Білоцерківський і Богуславський Серафим освятив престол нового храму і здійснив перше Богослужіння в ньому.

Згодом храму були передані святині:

-   часточка мощів свт. Луки зі Свято-Троїцького монастиря м. Севастополя,

-   часточки мощів свв. Іова та Амфілофія Почаївських з Почаївської Лаври,

-   часточка мощів св. Єлизавети та св. інокині Варвари з Єрусалимського храму св. рівноапостольної Марії Магдалини,

-   ікона свт. Іоанна Тобольського з часточкою мощів, подарована сестрами Свято-Троїцького жіночого монастиря духовної місії в Єрусалимі,

-   камінчик з Голгофи та часточка німбу від Голгофського розп’яття з Єрусалимського храму (часточка німбу надана монахами після реставрації розп’яття).

Одночасно з облаштуванням пристосованого під церковні потреби приміщення, розроблялася технічно-проектна документація на будівництво нового храму (архітектор В.В. Міщенко ). Генеральним спонсором будівництва стала родина відомої білоцерківської підприємниці Л.Б. Дригало.
Місце під будівництво нового храму було освячене 7 липня 2006 року.


 


Mail.ru Rambler's Top100 logoSlovo.RU